INFORMACE
KURZ JE REALIZOVÁN S PODPOROU VINAŘSKÉHO FONDU ČR.
Kurz SOMMELIER Vinařské akademie Valtice, z.s. je nejstarším kurzem tohoto typu v ČR.
Jsou v něm uplatněny všechny požadavky odborné, ale i pedagogické a je zde skloubena teorie s praxí.
Sommeliér je mezinárodní označení pro pracovníka, který zajišťuje komplexní servis s vínem v gastronomii a obchodu s vínem.
JEDINEČNÁ MOŽNOST ZÍSKAT DOTACI NA PRESTIŽNÍ KURZ SOMMELIER .
Potřebujete Vaše zaměstnance proškolit v odborných znalostech a dovednostech? A nechce se vám hradit veškeré náklady ze svého?
Projekt POVEZ II je přesně pro vás.
Získejte dotaci na odborná školení a vzdělávání zaměstnanců ve výši 85% nákladů plus 100% mzdy zaměstnanců.
Více informací na: https://povez.uradprace.cz/?page=allocation
PŘEDNÁŠEJÍ
Pro someliérský kurz jsou vybíráni experti z oboru vinařství a gastronomie a teorie je seřazena podle pravidel pedagogiky.
Přímý kontakt s přednášejícím a mluvené slovo je stále účinnější než e-learning.
Prof. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.- akademický pracovník a vedoucí Ústavu vinohradnictví a vinařství ZF MENDELU v Brně
Prof. Ing. Josef Balík, Ph.D. - akademický pracovník a vedoucí Ústavu Posklizňové technologie zahradnických produktů ZF MENDELU v Brně
Ing. Jiří Kopeček - prezident Vinařské akademie Valtice, výrobce vína a významný odborník, pedagog
Ing. Kamil Prokeš, Ph.D. – výrobce vína a významný odborník, pedagog a odborný asistent na ZF MENDELU v Brně, trojnásobný vítěz Mistrovství ČR sommelierů
Ing. Libor Nazarčuk – sommeliér – několikanásobný mistr ČR, mezinárodní mistr SR, účastník mistrovství světa
Ing. Jan Stávek, Ph.D. - výrobce vína a významný odborník, pedagog na České zemědělské univerzitě v Praze
Ing. Radek Sotolář, Ph.D. - pedagog a odborný asistent MENDELU v Brně
Ing. Petr Ptáček - ředitel vinařství Habánské sklepy ve společnosti BOHEMIA SEKT, pedagog
NÁPLŇ KURZU
Počet hodin kurzu: 56
PRAXE
praktická cvičení a exkurze s odborným doprovodem (vinice, vinařské podniky, ukázky praktické práce s vínem, senzorické hodnocení vína)
CÍL KURZU
Pochopení souvislostí o víně a jeho další užití
Jen pochopení souvislostí umožní další úspěšné vzdělávání a umožní kvalifikovanou práci s vínem, neboť víno je přírodní produkt, který je velmi složitý a mnohotvárný.
Představení vína jako kulturního přírodního alkoholického nápoje, který má velkou historii. Důležitost původu a kvality hroznů na výrobu vína – terroir. Orientace ve vinařské legislativě. Sommeliérství – gastronomie, obchod s vínem a specializovaná vinná turistika = úzká spolupráce s výrobcem vína a poslední spojovací článek se zákazníkem. Servis vínem, zdravotní vliv vína na člověka a kombinace vína s jídlem.
ORGANIZACE KURZU
Z hlediska velkého množství informací a poznatků je kurz rozdělen do dvou částí. První část je čtyřdenní, ve druhé části jsou čtyři dny výuky a jeden den závěrečná zkouška. Závěrečná zkouška se skládá z části teoretické a části praktické. Výsledky hodnotí komise složena z nezávislých odborníků jmenovaných Vinařskou akademií. Úspěšní absolventi obdrží Osvědčení o absolvování, které je ověřeno Vinařskou akademií Valtice a Asociací sommeliérů ČR .
Poplatky za opakování závěrečné zkoušky:
- první opakování závěrečné zkoušky ZDARMA
- druhé a každé další opakování závěrečné zkoušky je zpoplatněno částkou ve výši 500 Kč
Termín opravné závěrečné zkoušky je nutno dohodnout předem!
NAŠI ABSOLVENTI
V současné době máme přes 1300 absolventů a to zejména v prestižních gastronomických provozech.
Mezi naše absolventy patří také prezident Asociace sommelierů pan Ing. Martin Pastyřík, několikanásobný mistr republiky pan Bc. Libor Nazarčuk, několikanásobný mistr somelierské ligy ČR pan Jakub Král, mediálně známá paní Ing. Klára Kollárová a mnoho dalších, kteří aktivně pracují s vínem.
CENA KURZU: 16 405 Kč + 21% DPH (cena vč. DPH činí 19.850 Kč)
Cena zahrnuje tyto služby:
teoretickou výuku odborníky na nejvyšší úrovni včetně skript
exkurze (výrobní podniky, vinice)
závěrečné zkoušky před komisí odborníků a slavnostní předání osvědčení
coffee break (káva, čaj, nealko)
Strava a ubytování: zajišťují si účastníci kurzu sami.
NÁŠ TIP!
Kurz je možné financovat pomocí projektu "Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců II"
více na: https://povez.uradprace.cz/?page=allocation
MÍSTO KONÁNÍ:
Valtice - přednášková místnost Vinařské akademie, nám. Svobody 13
GPS: 48°44´32.010"N, 16°45´22.903"E
Informace Vám rádi poskytneme ve vinotéce ve Vinařském domě na nám. Svobody 16, kde má v prvním patře Vinařská akademie kancelář.
Před učebnou nelze parkovat. Možnost parkování na náměstí za poplatek cca 20 metrů od učebny.
KONTAKT
Martina Havlíková – tel.: 519 352 083, mob.: 777 743 496
PŘIHLÁŠKA:
Přihlášku vyplníte nově online zde
Přihlášku stahujte zde Přihláška VAV