Lektoři

Prof. Ing. FEDOR MALÍK, DrSc.

Prof. Fredor MalíkPřední vinařský odborník, vedoucí Katedry biochemické technologie Fakulty chemické a potravinářské technologie STU v Bratislavě. Autor několika monografií, které byly v Paříži vyznamenány literárními cenami Mezinárodního úřadu pro révu a víno. Jeho práce ve vinařství byla v roce 1995 oceněna francouzským vyznamenáním Chevalier de l´Ordre Merite Agricole.

Ing. JIŘÍ KOPEČEK, prezident VAV

Ing. Jiří KopečekAbsolvent MZLU – obor zahradnictví, vinařství. Vinařský odborník a pedagog, prezident Vinařské akademie Valtice, člen komise expertů Ministerstva zemědělství, spoluautor několika knih, držitel certifikátu degustátora dle norem DIN, ÖNORM a ISO.

Doc. Ing. JOSEF BALÍK, Ph.D.

Ing. Josef BalíkVysokoškolský pedagog se specializací na kvasné technologie, řízení jakosti a senzorické hodnocení vín a destilátů, vedoucí Ústavu posklizňové technologie Zahradnické fakulty v Lednici MZLU v Brně.

Pan LIBOR NAZARČUK

Libor NazarčukViceprezident Asociace sommelierů ČR, trojnásobný mistr České republiky – Trophée Bohemia Sekt (Praha 2003, 2004, 2005), trojnásobný mistr Slovenska – Minium Victory Grand Prix sommelier (Brno 2003, 2005), trojnásobný vítěz soutěže Sommelier Znovín (Pardubice 2003, 2004, 2005), trojnásobný vítěz soutěže o Burgundský hrozen (Karlovy Vary 2002, 2003, 2004), držitel certifikátu degustátora dle norem DIN, ÖNORM a ISO, držitel českého rekordu v sekání sektů – sabráži, absolvent Kurzu SOMMELIER VAV.

Ing. Bc. JAN STÁVEK, Ph.D.

Ing. Jan Stávek

Vysokoškolský pedagog (ČZU Praha) a výzkumný pracovník (MENDELU Brno, ZF Lednice), absolvent Přírodovědecké fakulty UP Olomouc a Zahradnické fakulty MENDELU Brno. Předseda VOC Modré hory, člen komise expertů pro zatřiďování vín, člen FIJEV (mezinárodní asociace autorů píšících o víně), externí lektor a technologický poradce v několika vinařstvích. Autor knih Portské a ostatní fortifikovaná vína, Degustační příručka - aneb jak přijít vínu na jméno a Průvodce po Velkopavlovické vinařské podoblasti. Své studijní zahraniční stáže (Portugalsko, Rakousko, Německo, Austrálie) a cesty po celém světě zaměřuje především na fortifikovaná a rosé vína.

Nahoru

Ing. KAMIL PROKEŠ, Ph.D.

Ing. Kamil ProkešAbsolvent Vinohradnictví a vinařství na Mendlově zemědělské a lesnické univeritě v Brně. Je majitelem vinařství Kamil Prokeš. Mistr České republiky - Mezinárodní mistrovství v sekání sektů - sabráži. Držitel českých rekordů v sekání sektů. Držitel certifikátu degustátora dle norem DIN, ÖNORM a ISO platného v celé Evropské unii. Člen Komise expertů pro hodnocení a zatřiďování vín.

Ing. RADEK SOTOLÁŘ, Ph.D.

Sotolář IIVysokoškolský pedagog a vědecko-výzkumný pracovník Ústavu vinohradnictví a vinařství ZF MZLU Brno. Autor mnoha odborných článků a publikací. Vystudoval ZF MZLU v Brně obor Zahradnické inženýrství.

JAKUB KRÁL

Jakub KrálOd roku 2000 byl sommelierem restaurantu hotelu Pod věží u Karlova mostu, nyní je headsommelierem Domu vína U Závoje a obchodníkem s vínem. Sommeliérský mistr republiky z roku 2007 - vítěz Tropheé Bohemia Sekt a dvojnásobný držitel titulu Nejlepší sommeliér České republiky ze Sommeliérské ligy 2008 a 2009. Držitel klosterneuburských hodnotitelkých zkoušek ISO/DIN.

Bc. JAROSLAV SUSKÝ

8945

1980 – 1984 studium na SZTŠ vinařsko-ovocnářské ve Valticích

2001 – 2004 bakalářské studium na Mendelově zemědělské a lesnické univerzitě v Brně (zahradnická fakulta v Lednici)

1984 – 1996 vinař, vinařský technik v Moravských vinařských závodech n .p. (později Vinium a.s. Velké Pavlovice)

1996 – 2011 inspektor vína SZPI - inspektorát v Brně

OSVČ v oboru vinařství a vinohradnictví -  poradenská, administrativně-organizační, přednášková a prezentační činnost

Ing. PETR PTÁČEK

Ptáček II
- Absolvent Vysoké školy chemicko-technologické, obor Kvasná chemie a technologie potravin

- Wine & Spirit Education Trust - ukončen 3. stupeň

- Technolog a ředitel vinařství, Enolog roku 2012 

- Poradce v oblasti vinařství , zakládající člen Unie enologů ČR



Doc. Ing. MOJMÍR BAROŇ, Ph.D.

Baroň Vedoucí Ústavu vinohradnictví a vinařství Zahradnické fakulty Mendelovy univerzity v Brně. Garant a vyučující předmětů na fakultě. Prezident Unie enologů ČR. Vystudoval vysokou školu chemicko- technologickou. Posgraduální studium absolvoval na Zahradnické fakultě v Lednici, kde také později habilitoval a získal titul docent. Zabývá se technologií a biochemií vína či problematikou SO2.


AKTUALITY


PROHLÁŠENÍ O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ


PARTNER KURZŮ:

logo orez zmenšené




TIP NA DÁREK - DARUJTE VZDĚLÁNÍ






KURZY O VÍNĚ:

ORANŽOVÁ A BIODYNAMICKÁ VÍNA
2.2.2019

MINIMALIZACE SÍRY VE VÍNĚ
21.1.2019  

GRUZIE - KOLÉBKA SVĚTOVÉHO VINAŘSTVÍ
rok 2019

KURZ SOMMELIER 
I. část: 22. - 25.10.2018 
II. část: 19. - 23.11.2018

VINAŘSKÁ AKADEMIE I - KADET
2. - 4.11.2018

VINAŘSKÁ AKADEMIE II - VINAŘSTVÍ ČR
14. - 16.6.2019

VINAŘSKÁ AKADEMIE III - VINAŘSTVÍ SVĚTA
22. - 24.2.2019

VINAŘSKÁ AKADEMIE IV - SPECIÁLNÍ TECHNOLOGIE, INOVACE A VIZE
23. - 24.11.2018


Všechny termíny jednotlivých kurzů najdete 
zde.



VINAŘSKÁ AKADEMIE VALTICE V POŘADU "VÝLETNÍCI" ČESKÉ TELEVIZE
Video shlédnete ZDE




Kudyznudy.cz - tipy na výlet

© Vinařská akademie | www.vinarska-akademie.cz
created by www.timetree.eu