| LektořiIng. JIŘÍ KOPEČEK, prezident VAV Absolvent MZLU – obor zahradnictví, vinařství. Vinařský odborník a pedagog, prezident Vinařské akademie Valtice, člen komise expertů Ministerstva zemědělství, spoluautor několika knih, držitel certifikátu degustátora dle norem DIN, ÖNORM a ISO.
Prof. Ing. JOSEF BALÍK, Ph.D. Vysokoškolský pedagog se specializací na kvasné technologie, řízení jakosti a senzorické hodnocení vín a destilátů, vedoucí Ústavu posklizňové technologie Zahradnické fakulty v Lednici MZLU v Brně.
Bc. LIBOR NAZARČUK Viceprezident Asociace sommelierů ČR, trojnásobný mistr České republiky – Trophée Bohemia Sekt (Praha 2003, 2004, 2005), trojnásobný mistr Slovenska – Minium Victory Grand Prix sommelier (Brno 2003, 2005), trojnásobný vítěz soutěže Sommelier Znovín (Pardubice 2003, 2004, 2005), trojnásobný vítěz soutěže o Burgundský hrozen (Karlovy Vary 2002, 2003, 2004), držitel certifikátu degustátora dle norem DIN, ÖNORM a ISO, držitel českého rekordu v sekání sektů – sabráži, absolvent Kurzu SOMMELIER VAV.
Ing. Bc. JAN STÁVEK, Ph.D.
Vysokoškolský pedagog (ČZU Praha) a výzkumný pracovník (MENDELU Brno, ZF Lednice), absolvent Přírodovědecké fakulty UP Olomouc a Zahradnické fakulty MENDELU Brno. Předseda VOC Modré hory, člen komise expertů pro zatřiďování vín, člen FIJEV (mezinárodní asociace autorů píšících o víně), externí lektor a technologický poradce v několika vinařstvích. Autor knih Portské a ostatní fortifikovaná vína, Degustační příručka - aneb jak přijít vínu na jméno a Průvodce po Velkopavlovické vinařské podoblasti. Své studijní zahraniční stáže (Portugalsko, Rakousko, Německo, Austrálie) a cesty po celém světě zaměřuje především na fortifikovaná a rosé vína. NahoruIng. KAMIL PROKEŠ, Ph.D. Absolvent Vinohradnictví a vinařství na Mendlově zemědělské a lesnické univeritě v Brně. Je majitelem vinařství Kamil Prokeš. Mistr České republiky - Mezinárodní mistrovství v sekání sektů - sabráži. Držitel českých rekordů v sekání sektů. Držitel certifikátu degustátora dle norem DIN, ÖNORM a ISO platného v celé Evropské unii. Člen Komise expertů pro hodnocení a zatřiďování vín.
Ing. RADEK SOTOLÁŘ, Ph.D. Vysokoškolský pedagog a vědecko-výzkumný pracovník Ústavu vinohradnictví a vinařství ZF MZLU Brno. Autor mnoha odborných článků a publikací. Vystudoval ZF MZLU v Brně obor Zahradnické inženýrství.
Ing. PETR PTÁČEK - Absolvent Vysoké školy chemicko-technologické, obor Kvasná chemie a technologie potravin - Wine & Spirit Education Trust - ukončen 3. stupeň - Technolog a ředitel vinařství, Enolog roku 2012 - Poradce v oblasti vinařství , zakládající člen Unie enologů ČR Doc. Ing. MOJMÍR BAROŇ, Ph.D. Vedoucí Ústavu vinohradnictví a vinařství Zahradnické fakulty Mendelovy univerzity v Brně. Garant a vyučující předmětů na fakultě. Prezident Unie enologů ČR. Vystudoval vysokou školu chemicko- technologickou. Posgraduální studium absolvoval na Zahradnické fakultě v Lednici, kde také později habilitoval a získal titul docent. Zabývá se technologií a biochemií vína či problematikou SO2.
| AKTUALITY PROHLÁŠENÍ O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ
PARTNER KURZŮ:

TIP NA DÁREK - DARUJTE VZDĚLÁNÍ 
KURZY O VÍNĚ: KURZ SOMMELIER I. část: 29.08. - 01.09.2022 II. část: 19.09. - 23.09.2022
VINAŘSKÁ AKADEMIE - KADET 22.07. - 24.07.2022 04.11. - 06.11.2022
VINAŘSKÁ AKADEMIE - VINAŘSTVÍ SVĚTA 20. - 22.05.2022 VINAŘSKÁ AKADEMIE - SPECIÁLNÍ TECHNOLOGIE 19. - 20.8.2022 - ZRUŠENO!!
TECHNOLOGIE VÝROBY ŠUMIVÝCH VÍN 26.08.2022
Všechny termíny jednotlivých kurzů najdete zde.
VINAŘSKÁ AKADEMIE VALTICE V POŘADU "VÝLETNÍCI" ČESKÉ TELEVIZE Video shlédnete ZDE

|